donderdag 12 april 2012

Kijkje in de klas

Wat zitten ze toch in godsnaam allemaal met die smartphones te doen? Nou, twitterberichtjes lezen/schrijven als dit (de verschrijving laat ik staan, want die hoort er nu eenmaal bij op Twitter):

TienersOnline! ‏ @TienersOnline: Beste Leraar, stop met zoveel koffie drinken, je stinkt. Groetjes iedere leerling waartegen je tegen praat. #TienersOnline

Of deze tweet de betrokken leraar bereikt, is afhankelijk van de vraag of hij volger is van TienersOnline! Want dat is het grootste misverstand rond Twitter: ‘Ik heb geen zin om al die onzin te lezen’. Dan ‘ontvolg’ je toch gewoon degenen van wie je vindt dat ze (teveel) onzin debiteren?

Verkoopt TienersOnline! onzin? Zelden. Ik waag het zelfs te beweren, dat ze regelmatig redelijk scherpzinnige opmerkingen weet te maken. En intussen verschaft ze (m/v) mij een boeiend kijkje in de klas, respectievelijk de leefwereld van tieners.

Niveau? Nou, toch wel VWO of atheneum, al moet je sommige havisten niet onderschatten.

TienersOnline!  plaatste al bijna 24.000 berichtjes en heeft meer dan 100.000 volgers. Hoeveel heeft Obama er eigenlijk? En de vraag is natuurlijk ook, in welke mate TO nog bij de les kan zijn.

1 opmerking:

  1. Recente tweet van @TienersOnline:
    Huilt een meisje om een jongen, betekent hij veel voor haar. Huilt een jongen om een meisje, betekent zij alles voor hem

    BeantwoordenVerwijderen