vrijdag 27 januari 2012

Beroerdste ooit

Geert Wilders mag een minister in de Kamer officieel voor knettergek verklaren, een mij bekende columnist kan ongestraft minister Marja van Bijsterveldt kwalificeren als ‘het dansmarietje van het afbraakkabinet’, maar haar ‘de beroerdste minister van onderwijs’ en ‘van te gering intellectueel niveau’ noemen dat mag weer niet. Zo is momenteel de stand van de vrijheid van meningsuiting in dit land.

Wie is in dit geval de gebeten hond? Marten Kircz, bestuurslid van onderwijsbond AOb, gesproken hebbende in het heetst van het nationaal debat, dat wil zeggen na de lerarenstaking, afgelopen donderdag. Zijn voorzitter, Walter Dresscher, kennelijk niet op de hoogte van de recente vaderlandse geschiedenis, deed het stante pede in zijn broek en distancieerde zich van Kirczs betoog.

En de Kamer? Die is, jawel, geschokt. Wel natuurlijk dat deel van de Kamer, dat Marja ‘n héél goeie onderwijsminister vindt, moet vinden, want zo niet dan zou het voor haar ‘af door een zijdeur’ zijn. Ton Elias (VVD) en Harm Beertema (PVV): ‘Excuses!’ Jack Biskop (CDA): ‘Schandalig!’ Wilders blijkt een uitstekende leermeester. Het enige woord dat ik nog mis is ‘Respect!’

Hoepel toch op, allemaal. Ja, jij ook Walter Dresscher. Haal je schoolgeld terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten