donderdag 28 april 2011

Monopoly

In Oirschot is volgens het ED ‘op een vriendelijke manier’ afgerekend met een gemeentelijke toekomstvisie, reikend tot het jaar 2030. Fraai staaltje van zelfkritiek, zo blijkt uit het artikel, want de gemeenteraad zou aan dit beleidsstuk zelf al heel wat uurtjes hebben besteed. Ook aan de inspraak van de burgerij was veel gedaan en aan de begeleiding door een extern adviesbureau het nodige gemeenschapsgeld besteed. Nog steeds bij af dus, in Oirschot.

Aan het slot van het artikel krijgt de gemeente Son en Breugel van het ED het (gratis) advies, bij het opstellen van ook een toekomstvisie, het oor in Oirschot te luisteren te leggen over hoe het niet moet. Grappig.

Hoe zit het eigenlijk met de toekomst van Best? Was daar ook niet reeds een plan voor? Jazeker, dat werd al in juli 2004 met de burgerij besproken, maar het is door de omstandigheden volledig achterhaald. Dat komt niet in de laatste plaats door een totaal nieuwe kijk op de reconstructie van het centrum. Ook Best moest dus terug naar af. Het lijkt wel Monopoly. Sindsdien durft men daar het woord toekomstvisie niet meer in de mond te nemen. En al helemaal niet zo ver te kijken als 2030. Stel je voor dat er nóg een economische crisis tussen komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten