vrijdag 7 januari 2011

Dorpsburgemeester

Die burgemeester Denie van de heringedeelde gemeente Moerdijk (hoofdplaats Zevenbergen) mag er dan uitzien als een dorpsburgemeester uit het midden van de vorige eeuw (‘Zijn hier dan geleerdere mensen dan de burgemeesters?’), van hem zeggen dat-ie het buskruit niet heeft uitgevonden zou alleszins misplaatst zijn.denie_nieuwsuurDe Limburger Denie (hij werd bij alweer een herindeling uit Swalmen weggesaneerd en heeft nu om gezondheidsredenen zijn voortijdig vertrek aangekondigd) verstaat als geen ander de kunst, de boot af te houden, zo moest ‘n enigszins geamuseerde Twan Huys gisteravond tijdens Nieuwsuur ervaren. Niet van z’n stuk te krijgen.

Daarvoor hadden Huys en anderen hun huiswerk beter moeten doen. En zich bij voorbeeld moeten realiseren dat de burgemeester bij mijn weten qualitate qua ook voorzitter is van het Industrie- en Havenschap Moerdijk, dat in feite ter plaatse alles regelt, zoals (volgens haar website) het ‘zo dicht mogelijk bij elkaar zetten van gelijksoortige bedrijven’.

Nu was er eindelijk op Moerdijk iets belangrijkers aan de hand dan de oersaaie openbare vergadering van dat schap en kwam het er nóg niet uit. Wat dat betreft, was Omroep Brabant, dat klaagde over te geringe medewerking voor haar functioneren als rampenzender, ook aan het verkeerde adres. Zoiets moet sowieso vooraf worden geregeld en niet achteraf met een klaagzang van de overkoepelende Stichting ROOS voor Radio 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten