vrijdag 12 november 2010

Extreem kort lontje

Zou eigenlijk niet eens aan het lezen van het stukje in het ED begonnen zijn, als er niet boven had gestaan: PVV-er bestraft na ontucht. De Nederlandse taal, mensen,  is zo heerlijk genuanceerd: Je straft iemand en je bestraft iets wat die iemand gedaan heeft. Binnenkort zal die nuance wel vervallen, dan is de ‘fout’ vaak genoeg gemaakt, om – door,  ja, door wie eigenlijk, door dictator Van Dale? -  te worden toegestaan. Trouwens al zou dat niet het geval zijn, welke docent of examinator zou er nog over vallen?

Maar goed, ik las dus min of meer toevallig dat stukje, gewoon een uitwerking van de primeur van RTL4 van gisteravond over het PVV-kamerlid Eric Lucassen, dat zijn baas Wilders al minstens een slapeloze nacht heeft  bezorgd. Hij heeft een extreem kort lontje weet een Haarlemse coffeeshophouder, die (wie onderhand niet, vraag je je af) het wel eens met L. aan de stok heeft gehad. Extreem kort. Ja dat zal wel héél erg kort zijn. Bijna niks. Een extreem kort lontje krijgt niet eens de tijd om te sissen.

Lucassen is niet van ‘onbesproken gedrag’, zoals zelfs de PVV van haar kamerleden eist. Het zit er dik in
dat-ie de op zijn tandvlees lopende Wilders bij het selecteren van kandidaten heeft bedonderd. Want om nou te suggereren dat je brandschoon bent, terwijl je bent veroordeeld voor het neuken van ondergeschikten… Très grandes problèmes, monsieur, zei ooit een automonteur in de Ardennen tegen mij toen mijn Mishubishi zich op de Baraque de Fraiture had opgeblazen.

Wat is in het geval L. de zwaarte van het probleem? Een ex-sergeant die minstens één piepjonge soldaat met toestemming maar met spijt harerzijds heeft gepakt, een man met een extreem kort lontje die zowat met iedereen ruzie heeft en waarschijnlijk zwaarder gefrustreerd is dan de jongen die het waxinelichtje naar de gouden koets gooide en de man die de ruiten van het Paleis Noordeinde verbrijzelde, heeft de zaag in handen, waarmee de derde poot onder het kabinet Rutte kan worden geamputeerd.

Ga d’r maar aan staan als partijcommandant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten