dinsdag 13 juli 2010

Afkoelen

Had ik net een afkoelingsperiode willen voorstellen tussen sommige kranten en sommige kritische webloggers, gooit het ED roet in het eten. Uitgerekend de krant, wier hoofdredacteur onlangs nog zijn lezers lastig viel met een klaagzang over die vervelende webloggers.
afkoelen Over de kritiekloze waanzin, die het ED dezer dagen over ons uit heeft gestort aangaande het op kickboksen lijkende voebele van Oranje (gelukkig is er columnist Jos Kessels, dat wel), wil ik het niet hebben. Ook niet over de dociele manier waarop de nieuwe Philipsbaas Frans van Houten (ook gevolgd door een correctie door JK) is binnengehaald. Zelfs niet al te uitvoerig over de onprofessionaliteit (gevolg van de ontslagen van ervaren redacteuren) waarop we door deze Wegenerkrant voortdurend worden getracteerd: Aankondiging van een videofilmpje, ‘want we zijn crossmediaal’: Noodweer niet hevig in deze regio. Begeleid door een fotootje van O.L. Vrouw van Lourdes, alsof die dat noodweer bij de Pyreneeën heeft tegengehouden. Was er nou noodweer of niet? Zo ja, bestáát er dan noodweer dat niet heftig is?

Nee, dan het absolute dieptepunt dat heden in de krant kan worden aangetroffen. Een zorgcentrum in Bladel is op het mallotige idee gekomen, de aan hem toevertrouwde oudjes als middel ter afkoeling, afwasteiltjes met water voor te zetten. Een ‘vondst’, waarvan je anno 2010 toch zegt: hoe halen ze het in hun hoofd. Tweede stommiteit, waarbij de privacy van de bewoners totaal over het hoofd is gezien, het ED toestemming geven daar een mooie foto van te maken.

Nou, ik vertel jullie, als mijn moeder daar bij had gezeten (aangenomen dat zij aan dit vernederende afkoelingsexperiment had deelgenomen), dan zou ik de instelling én de krant hebben aangepakt.

2 opmerkingen:

 1. Guido, die Frans van Houten is immers al tot de eer der ED-altaren verheven en als "Redder van de Regio" door de krant verwelkomd? Maar goed, vandaag hebben we nog even die andere zij het tweede rangs-"redders" des Vaderlands, die ondanks hun slechte spel, toch met straaljagers binnen geëscorteerd waren.Hoe stapelgek is Nederland geworden?
  En dan die oudjes in Bladel: ze wassen hun handen in onschuld, want wat je bij tropische hitte moet nalaten is handen in koud water, maar in plaats daarvan je voeten poedelen in zo'n afwasbak water...
  Ferd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'die Frans van Houten is immers al tot de eer der ED-altaren verheven en als "Redder van de Regio" door de krant verwelkomd?'

  Ja?

  BeantwoordenVerwijderen