maandag 5 april 2010

Verboden uitgaven

‘n Soort semi-opening van NRC Handelsblad (anders kan ik het niet uitdrukken) zaterdag:

Schoolbesturen in het basisonderwijs hebben in 2006 en 2007 respectievelijk 28 miljoen euro en 32,2 miljoen euro besteed aan huisvesting. Van dit bedrag was zestig procent afkomstig uit de rijksbijdrage. Dat is sinds 1 augustus 2006 verboden. De rijksbijdrage is bedoeld voor docenten en lesmateriaal. De helft van het geld ging op aan behuizing van de besturen, een kwart aan nieuwe schoolgebouwen en een kwart aan onderhoud. Minister Rouvoet (Onderwijs, CU) gaat „per geval bekijken waar sprake is van onrechtmatig uitgegeven rijksbekostiging”.

Misschien kan Rouvoet de hem resterende  tijd van demissionaire bewindsman beter gebruiken en de aanpak van deze vermeende misstand overlaten aan D66, dat immers in zijn verkiezingsprogramma enige spectaculaire douceurtjes voor het onderwijs heeft opgenomen. Hoe efficiënter hoe beter.

Waar moeten we trouwens aan denken bij ‘behuizing van de besturen van basisonderwijs’? Dure gebouwen, volgestouwd met design als vrucht van schaalvergroting en concentraties?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten