woensdag 10 maart 2010

Uithuilen met Eimert

Kan Uruzgan nog even controversieel verklaard worden. Is dat al gebeurd? Heb ik niks gezegd. Maar ik ga uit van niet – en dan zijn er minder belangrijke dingen om in de  Haagse ijskast te zetten.

Eimert van Middelkoop is namelijk vergeten dat-ie als minister van defensie  demissionair  is. Hij is bij de soldaten in Afghanistan gaan uithuilen over de val van het kabinet en het definitieve besluit de boel daar te ontruimen.

Dagblad Trouw deed er verslag van en noteerde dat Van Middelkoop het ginds had over ‘een frustrerende boodschap’. Volgde het overbekende geouwehoer over de aldaar door Onze Jongens  geleverde prestaties: ‘Jullie hebben keihard gewerkt. Ver van huis en haard, in opdracht van de Nederlandse politiek. En dan valt het kabinet over gedoe op het Binnenkof.’ enz. enz.

Koren op de molen natuurlijk van figuren als generaal b.d. Dick Berlijn en van generaal-in-volle-dienst Van der Meer, vertegenwoordiger van de huidige commandant der strijdkrachten, die volgens de krant ‘zijn ergernis over de Haagse politieke besluitvorming niet onder stoelen of banken’ stak. Ook al ‘n vent die buiten de familiekring gewoon z’n mond moet houden. Over embedded journalistiek gesproken, trouwens.

Mag ik hier vaststellen, dat de politicus Van Middelkoop (Christen Unie) op rijkskosten naar Afganistan is gereisd om zijn voormalige ondergeschikten daar een politieke boodschap te brengen,  die wellicht van invloed zal zijn op hun stemgedrag d.d. 9 juni 2010?

En mag ik tevens vaststellen, dat dit minstens zo kwalijk, zo niet kwalijker is, dan een verheerlijkende glossy op rijkskosten ter eer en glorie van de eveneens demissionaire Gerda Verburg?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten