zaterdag 6 maart 2010

De broer van Jan: Proost!

Volgens Kirsten Verdel,  een jonge vrouw die sinds ze deel heeft uit gemaakt van het campagneteam van Obama en daarover een boekje heeft geschreven, door Nederlandse media als een politieke goeroe wordt geraadpleegd, moet het CDA zich onverwijld van Balkenende als lijsttrekker ontdoen, wil die club er op 9 juni nog iets van bakken.

De ontwikkelingen volgen elkaar zoals men weet de laatste dagen weer snel op. Agnes Kant weg. Er is het een en ander gezegd over de treurigheid en de totale verslagenheid die de foto van de persconfererende Agnes uitstraalde. Eerlijk gezegd was ik meer getroffen door de foto die na afloop van haar werd gemaakt, toen ze naar buiten kwam in die pjeedepoelachtige jas, met zwarte sjaal nonchalant omgeslagen, die grijze broek en dito laarsjes. Een meisje als Kirsten Verdel, zal ik maar zeggen, zij het iets kwetsbaarder.

Het gaat nu ook in de Nederlandse politiek helemaal niet meer om de partijen, maar om de poppetjes. Vandaar ook de aandrang van onderop bij het CDA, eerst maar eens even die Balk uit eigen oog te verwijderen. Verdel zei: Drie van de vier keer met je kabinet mislukken kan echt niet. Dat moeten ze toch inzien.

En toen was daar vrijdagavond opeens Emile Roemer als gedoodverfde lijsttrekker van de SP. Als de broer van Jan Marijnissen (die na de tranen over Agnes nu duidelijk zijn geluk  niet op kon).

Nu ik, toch met namen aan het spelen ben: Emile Roemer. Hiermee is de Bourgondiër getekend. Zelf dikten hij en zijn Boxmeerse aanhang dat imago in Netwerk en bij P&W nog wat aan. Vandaar dat een Hollander opmerkte dat hij misschien te weinig charisma heeft. 

Nou, samenhang met een al dan niet te verwijderen Balk of niet, ik voorzie een massale Brabantse stem op deze prins, zelfs al zou hem om wat voor reden dan ook de hostie worden geweigerd. Er begint langzamerhand weer een stemming te ontstaan als in de PvdA onder Den Uyl: de SP teruggedrongen in de marge? Dat zal niet gebeuren!

Voor alle duidelijkheid: Wat ik op 9 juni doe? Ik weet het nog niet. Daarvoor volgen de ontwikkelingen zich te snel op en we hebben nog 100 dagen te gaan.

2 opmerkingen:

 1. Vanmorgen radio 1 ook gehoord. Kirsten Verdel (je spelt haar naam niet eens goed?) heeft ietsje meer gedaan dan alleen een boekje geschreven, ze zouden haar bij de SP tot partijleider moeten bombarderen. Maar is andere partij geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Name Kirsten Verdel
  Location Rotterdam
  Web http://www.locuta.nl
  Bio Campagne- en mediastrateeg, www.dr2.nl, ex-stafmedewerker Obama, schaatsverslaafd, auteur (www.vanrotterdamnaarhetwittehuis.nl)

  Sante Brun schrijft vandaag over haar onder meer:

  Ze heeft de afgelopen weken op Twitter vooral melding gemaakt van haar eindeloze schaatstochten en de problemen die ze daarbij ondervond met haar voeten.

  http://santebrun2.blogs.com/my_weblog/2010/03/heeft-twitter-wel-invloed.html

  BeantwoordenVerwijderen