vrijdag 17 april 2009

Flutbericht

De Tweede Kamer wijkt niet voor de regelrechte chantage die besloten ligt in een brief (blackmail) van de Chinese ambassadeur over het nakende bezoek van de Dalai Lama, geestelijk leider van het al een halve eeuw door China bezette Tibet. De brief hield het dringende verzoek in van mijnheer Zhang Jun, om op 5 juni af te zien van een voorgenomen ontmoeting in Den Haag. Anders zou dit wel eens (economisch) nadelige gevolgen kunnen hebben voor Nederland.

Tot zover is alles duidelijk. Totdat er op pagina 1 van NRC vandaag een stuk verschijnt onder de kop: Hooguit 'ontmoeting' dalai lama – Tibetaanse leider krijgt geen officiĆ«le ontvangst om China niet te grieven. Nou zullen we het hebben, dacht ik. Het bekende gedraai en gedreutel. Wel ontvangen – niet ontvangen. Zoiets.

Maar, hoewel NRC hiervoor twee redacteuren inzet, hebben die eigenlijk niets meer te melden dan wat we al wisten. Behalve die koppen dan. Of de slotzinnen zouden als 'drager' moeten worden beschouwd. Die zinnen luiden: Een ontmoeting met kroonprins Willem-Alexander was georganiseerd maar is afgezegd. Het The Hague Center for Strategic Studies heeft op vrijdag 5 juni een waterforum georganiseerd.

Wat een flutbericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten