vrijdag 27 februari 2009

Zondagsrust

Twee Supermarkten in Best denken erover, het voorbeeld van collega's in de Randstad te volgen en op zondag 'n paar uur open te gaan. Het Grote Geld lokt weer eens. Wie de plannenmakers zijn wil de gemeente niet zeggen, aldus het ED. Zozo, nog geheimzinnig doen ook.

Van alles wat er in die overvolle opgewonden Randstad gebeurt, is er niet zo veel dat navolging verdient, vind ik. Best is een dorp en het gemeentebestuur heeft een en andermaal betoogd dat dat zo moet blijven. Hoort daar niet de zondagsrust bij? Wie is er nou eigenlijk gediend met het op deze manier doorbreken van die rust? Zij die nimmer rust in hun kont hebben en elke gelegenheid aangrijpen om de auto te pakken zeker. Laat ze hun weekendboodschappen maar mooi op zaterdag doen. Tijd zat.

Je hoeft niet in een god te geloven, om prijs te stellen op één dag in de week, waarin het even pauze is van het gejaag en gejakker.


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

2 opmerkingen:

  1. NRC vandaag:
    Bijna de helft (157) van de Nederlandse gemeenten maakt gebruik van de toeristenbepaling, waardoor méér dan twaalf koopzondagen per jaar zijn toegestaan. Het kabinet meent dat (te) veel steden misbruik maken van de wet door gebieden ten onrechte aan te merken als ‘toeristisch’.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. NRC:
    Volgens Platform Detailhandel Nederland leidt een beperking van de zondagopenstelling tot een verlies van „15.000 tot 20.000 banen”.

    BeantwoordenVerwijderen