zaterdag 7 februari 2009

Smurrie op het strand

Smurrie op het strand van Isla Plana. Golven die, naarmate ze de kiezelkust naderen koffie-achtig van kleur worden en een glinsterend bruin goedje achter laten.

Er loopt van La Azohía naar Isla een breed wandelpad langs de zee. Uitstekend geregeld, met zitbanken, een houten railing, een helling en trappen waar kennelijk nodig. Het pad voert langs de beruchte plastic tomatenkassen, maar dan kijk je maar de andere kant uit, naar de zee.

Vlak voor Isla dus die smurrie. We lopen, na het maken van foto's maar even door tot het haventje, waar zich een beschut terras bevindt. Zelf even je consumptie gaan halen aan de bar. Het hangt daar vol lawaaierige, drinkende dorpelingen. Uitsluitend mannen. Volgende keer nemen we weer caffee solo, de royale espresso die hier wordt geschonken, want de 'gewone' koffie is slappe wats, zoals Levensmaatje altijd zegt. Nu ik dit tik, denk ik: inderdaad koffiedrab, daar lijkt de smurrie op het strand op. Op de terugweg heb ik het spul tussen duim en wijsvinger onderzocht. De soep wordt niet zo heet...eh de koffie wordt niet zo slap gedronken als ze wordt geserveerd...eh het valt wel mee met die vervuiling. Het heeft iets weg van bladaarde of turf. Organisch dus.

Alles bij mekaar een aardige tijdspassering, die wandeling. De volgende keer koppelen we het aan een lunch in Isla Plana.

Foto Isla Plana, gezien vanaf het voetpad langs de zee

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

2 opmerkingen: