donderdag 29 januari 2009

Haatmails

Advocaat Gerard Spong heeft de overheid om beveiliging gevraagd, in verband met 'de vele haatmails' die hij heeft gekregen, naar aanleiding van zijn succesvolle actie tot vervolging van Geert Wilders. In afwachting daarvan heeft hij zelf maar vast veiligheidsmaatregelen genomen, zo meldt de Volkskrant vanmorgen. Ook het Amsterdamse Gerechtshof zou dit soort bedreigingen hebben ontvangen van 'aanhangers van Wilders en/of de PVV'.

Er is een aantal lieden, dat het voornemen te kennen heeft gegeven, Spong letterlijk à la extremistische moslims een kopje kleiner te maken. Volgens de krant zijn het niet uitsluitend anonieme mails.

Het versturen van haatmails en het posten van scheldkanonades is de laatste jaren, vooral in Nederland, een langzamerhand als 'normaal' beschouwde internetcultuur geworden. Websites als GeenStijl, inmiddels behorend tot de establishment, want volledig eigendom van De Telegraaf, en dan ook opterend voor een beeldbuis-zendmachtiging, hebben daar niet weinig toe bijgedragen.

Persoonlijk heb ik dezer dagen ervaren, hoe gemakkelijk mensen hun emoties aan het beeldscherm toevertrouwen en vervolgens, zonder hun bericht nog eens na te lezen, laat staan het een nachtje te laten rusten, op de zendknop klikken.

Bij het beoordelen van de ernst en de 'waarde' van haatmails, zou men dit gegeven best mede in overweging kunnen nemen. Met andere woorden, deze mallotensoep wordt waarschijnlijk niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. En ooit raakt dat analfabetisch getier op het internet helemaal uit de mode. Intussen zou men niet moeten aarzelen, om verzenders van dit soort rommel, indien bekend, stevig aan te pakken. Dat zal ze leren.

Haatmails 2

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

2 opmerkingen:

  1. Het wordt met de dag koddiger: wegens die haatmail vraagt Wilders de minister nu om Spong te beveiligen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://www.elsevier.nl/web/10221566/Nieuws/Nederland/Wilders-pleit-voor-beveiliging-Spong-na-bedreigingen.htm?rss=true En zo zorgen we dat we in de picture blijven.

    BeantwoordenVerwijderen