zaterdag 31 januari 2009

Haatmails 2

Zie je wel dat het wapperen met ontvangen haatmail een vorm van aandachttrekkerij is? Neem nou zo'n burgemeester van Helmond, Fons Jacobs geheten, die heeft het Eindhovens Dagblad aangeklaagd, omdat de krant op haar website een anonymicus de kans heeft gegeven een zogenaamde bedreiging te plaatsen. Uitlokking van een misdrijf, zegt Fons. Ik citeer even voor het gemak het ED van heden: 'De reactie werd geplaatst onder een verhaal over de aanhouding van vier verdachten van de overvallen in Helmond, vorig weekend. De persoon die de reactie geschreven heeft - onder de schuilnaam Smile - vindt dat Jacobs de overvallen bagatelliseert. Hij schrijft onder meer dat 'ze' Jacobs maar eens moeten overvallen.'
De reactie, die inmiddels is verwijderd, werd gevolgd door een smiley, een symbooltje waarmee berichten worden onderstreept, maar ook heel vaak gerelativeerd. Ons burgemeestertje vindt evenwel dat de passage een overval op zijn huis uitlokt.

Jammer dat het ED het onnozele tekstje intussen heeft verwijderd. Het is een vorm van toegeven, die mij in het geval Jacobs niet lekker zit. Waar ik als krant wel een eind aan zou maken, is het toestaaan van anonieme postings. Die accepteert ze in de papieren versie ook niet. Wel laat men daar op het eerste gezicht ernstig lijkende ontboezemingen toe, waarvan het duidelijk is dat ze badinerend zijn bedoeld.

Nog nooit is er naar aanleiding van zoiets iemand naar de politie gestapt.

Trouwens, had de politie wel tijd voor dit akkevietje?

Haatmail 1

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten