maandag 12 januari 2009

Draaikonterij rond vuurwerk

NRC doet een duit in het zakje over het burgerinitiatief (40.000 handtekeningen) tot afschaffing van het particulier afsteken van vuurwerk. Ook het standpunt van deze krant is (als dat van de Volkskrant) even voorspelbaar als de te verwachten draaikonterij in de Tweede Kamer: 'Het antwoord is (nog) nee. Maar we zijn wel in de gevarenzone.' Jaja. En dan volgt het enerzijds-anderzijdsgedoe: Verdere inperking is gewenst. De burger mag best één keer per jaar knallen. Maar ook hier geldt: 'Naar de mate waarin de buren het ook nog leuk vinden en het milieu en de dieren de extra belasting nog aankunnen. In die zin loopt het nu uit de hand. De hoeveelheid afgeschoten vuurwerk groeit jaarlijks. En daarmee de smog en fijnstofbelasting. Geen enkele vuurpijl is een kinderoog waard. Verdere preventie, voorlichting én beperking van hoeveelheden is gewenst.'
Knallen voor Nieuwjaar mag dus van NRC en ze durft daar in haar halfhartigheid aan toe te voegen: 'mits de buren het verdragen'. Alsof niet overduidelijk is dat een significant aantal buren het nadrukkelijk niet verdraagt.
Zie ook Tweede Kamerblog

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

1 opmerking:

  1. Laten we toch van de buren leren. Hier vlakbij is een instelling waar zwaar geestelijk gehandicapte mensen een opgewekt leven leiden. Maar ze moeten natuurlijk wel op tijd naar bed, ook op Oudejaarsavond. En dus wordt daar (semiprofessioneel) vuurwerk al om acht uur namiddag op Oudejaarsavond afgestoken. En dan hup naar bed. Misschien een ideetje.

    BeantwoordenVerwijderen