donderdag 18 december 2008

Plat blaadje

Er gaan hardnekkige geruchten dat Jan Dijkgraaf, die van de Nederlandse editie van de gratis krant Metro een succes wist te maken en tegenwoordig zo’n beetje journalistiek grasduint als stukjesschrijver in Spits en de Autokampioen, hoofdredacteur van HP/De Tijd wordt.

HP/De Tijd?

Ja, dat is dat blad dat jarenlang suggereerde dat het minder goed zou zijn door telkens te beloven ‘Elke week beter’ (Vergelijkbaar met de misser van Philips en haar Let’s make things better).

HP/De Tijd komt voort uit wat eens het roemruchte weekblad Haagse Post was en heeft, althans in naam, nog een snippertje van een rooms dagblad, dat indertijd vooral door pastoors werd gelezen. Maar dat is allemaal heel lang geleden.

De eventuele komst van Dijkgraaf naar HP/DT – volgens de Volkskrant wil-ie best – zou gepaard gaan met een ware uittocht van redacteuren, inclusief de huidige hoofdredactie. Allemaal vanwege de bittere noodzaak, drastisch te bezuinigen.

Je zou dan zeggen, dat zo’n redactie, of wat daar van over blijft, maar heel weinig te vinden heeft van de eventuele benoeming van D. Je zou zelfs zeggen, dat ze daar überhaupt god op hun blote knieën moeten danken, dat ze mogen blijven en nog een nieuwe hoofdredacteur krijgen ook.

Maar de redactie van HP/DT heeft nog heel wat noten op haar zang, lees ik –opnieuw- in de Volkskrant. Dijkgraaf zou van haar weekblad wel eens een ‘rellerig plat blaadje’ kunnen maken. Alsof HP/DT nog platter kan, dat het nu is.

Eerlijk gezegd, ben ik niet eens benieuwd hoe het afloopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten