donderdag 18 december 2008

Kunstwinters

De echte winters willen maar niet (terug)komen. Misschien komen ze wel nooit meer, de Elfstedentocht ook niet. Dus maken we ze maar na. Zowel die winter als de Tocht der Tochten. In Friesland proberen ze een record te vestigen met een theaterstuk op locaties, die samen zowat 250 kilometer vormen – de lengte van de Elfstedentocht.

namaakwinter_oirschot Oirschot

Menige stad of dorp spant zich in, de kerstvakantie op te leuken met een winterfeest, inclusief kunstijsbaan.  Zo ook Oirschot een Brabants dorp met een zekere Anton-Pieck-uitstraling, al zullen sommigen dat misschien juist niet als een compliment opvatten. Het nadeel van dit door de plaatselijke middenstand enthousiast gesteunde evenement is echter dat de monumentale schoonheid daarvoor even wordt weggemoffeld.

afgeschermd_breda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Breda

Vanmorgen werd ik, bij het zien van een foto in de Volkskrant van het ‘decor’ voor de dj-manifestatie Serious Request op de Grote Markt in Breda,  getroffen door de overeenkomst met het inpakken van de Oirschotse Pieterskerk.

Ik zou zeggen, zoek de volgende keer voor monsterlijke decoraties een andere plek in de buurt. Dan behouden we ons geliefde uitzicht.

2 opmerkingen:

 1. Er zijn nog meer redenen om een evenement als 'Het Glazen Huis' op een andere plek te situeren dan op de Grote Markt in Breda:
  'De kerstviering op 24 december in de Lutherse Kerk aan het Stadserf in Breda gaat niet door vanwege het Glazen Huis. "Het is een heel trieste zaak dat gelovigen omwille van vertier en een goed doel hun traditionele kerstviering niet kunnen vieren", zegt Henk Mannaert, secretaris van de Wijkraad Stadshart/Valkenberg.'

  http://www.bndestem.nl/regio/breda/4223751/Viering-in-kerk-gaat-niet-door.ece

  Doordenker

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit anp-bericht op de site van Brabants Dagblad sluit ook enigszins aan op het onderwerp: http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/bdbinnenland/4225153/Theatervoorstelling-veroorzaakt-kettingbotsing.ece

  BeantwoordenVerwijderen