zondag 24 augustus 2008

Meer meid dan muziek

Wat is zo'n Prinsengrachtconcert nou meer dan een Te land, ter zee en in de lucht, maar dan in Amsterdam? Qua muziek is de show van André Rieu dan nog 'n stuk eerlijker, want 'geheel in stijl'.
Hoe kun je nou Bach, Vivaldi en Tsjaikow-
sky recht doen temidden van ter beloning toeterende plezierbo-
ten en tienduizenden wiegende, kletsende en boven hun hoofd klappende mensen? De aankondiging in de tv-gidsen is in elk geval raak: 'De Koreaans-Amerikaanse stervioliste Sarah Chang'. Maar helaas, ze blijkt in de snellere delen van Vivaldi's Jaargetijden niet om aan te horen. Meer meid dan muziek. Violiste is dan ook niet meer de gangbare aanduiding van het beroep. Vioolbabe komt dichter bij de werkelijkheid en een sexy uiterlijk is dan ook in deze branche de eerste voorwaarde tot het sterrendom. In dit geval zagen we een enigszins voluptueuze, voor goede zichtbaarheid op afstand opgemaakte dame met zwoel bewegende kunstwimpers.
Maar Amsterdam ging uit z'n dak, dat spreekt

Tv-beeld AVRO


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

3 opmerkingen:

  1. Het moet tegenwoordig allemaal een beetje des volks worden want anders is het al vlug te elitair. Maar maak dan gvd de juiste keuzes en neem een Koreaanse steraccordeonist die moeiteloos het repertoire van André Hazes weet te brengen. Die moeten toch te vinden zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vergat nog te vermelden dat Chang bij wijze van uitsmijter even goed uit het hoofd 'Aan de Amsterdamse grachten' kon spelen als de gemiddelde muziekschoolstudent 'Lang zal-ie leven' op de verjaardag van zijn leraar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij een mooie, spannend geklede violiste neem ik eventueel genoegen met een vals gespeeld 'Boer, er ligt een kip intwater'

    BeantwoordenVerwijderen