vrijdag 4 juli 2008

Geitenkoorts

Iemand van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit - zo iemand heet een woordvoerder - heeft een verslaggever van het Eindhovens Dagblad geweigerd te vertellen, of er in Zuid-Oost-Brabant ook met de Q-koorts (zeg maar de geitenkoorts) besmette bedrijven zijn. 'Vanwege privacyredenen'.
Q-koorts is een infectieziekte, die ook 'via de lucht' op mensen kan overslaan en die door artsen wordt omschreven als 'een soort zware griep, met alle risico's voor ouderen, hartpatiƫnten en zwangere vrouwen vandien'. Dus we hebben het hier niet over niks.Het ED zou, in het belang van de volksgezondheid, best een beroep op de wet openbaarheid van bestuur kunnen doen om deze informatie boven tafel te krijgen.
De privacywetgeving wordt tegenwoordig te pas en te onpas uit de la getrokken, om belangrijke zaken onder de pet te houden. Gelukkig loopt men dan het risico, de pin op de neus te krijgen, zoals het ex-VVD-kamerlid Patricia Remak, dat geprobeerd heeft uit de webencyclopedie Wikipedia het gegeven geschrapt te krijgen, dat zij ooit voor uitkeringsfraude is veroordeeld. Op de website De nieuwe reporter is hierover een principiƫle discussie aan de gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten