dinsdag 10 juni 2008

Regen als apotheose

Ik kan me geen verblijf in Frankrijk herinneren, dat het zo veel, zo vaak en zo langdurig regende. Hier in de Haute Provence weten ze ook niet wat hen overkomt. De eerste week van juni is bijna voorbij en is niet meer dan een voortzetting van de regenrijke maanden april en mei. Een Duitser met een kampeerbusje maakt een ronde over de camping en ik zie hem even later in de reception, waar hij probeert duidelijk te maken dat hij het terrein te drassig vindt. Hij spreekt geen Frans en ik help hem de vrienden van de campingvrouw die op de tent passen, dat duidelijk te maken. Schade! De bazin die terugkeert van een ritje naar het naburige departement Var, zegt: Waar is het niet nat? Daar regende het nog veel harder.
We besluiten, een dag eerder dan gepland morgen richting huis te gaan. Doorgaans doen we er 2,5 dag over, maar dat is afhankelijk van het weer. We overnachten op de kleine camping communale van Chilly le Vignoble (Jura) op het grindcircuit, wel te verstaan, want het gras is te nat. Als we aankomen regent het en als we de volgende morgen om 7 uur vertrekken regent het nog. Het douchewater is lauw. Als het ter hoogte van Nancy eindelijk ophoudt te regenen, heeft het dat 24 uur gedaan. De afspraak is, alleen nog in de Ardennen te overnachten als de temperatuur minstens 20 graden is. Het is 12 à 15 en we gebruiken een goede late lunch in Bastogne, waar je de auto met caravan gemakkelijk kunt parkeren op een asfaltvlakte in het centrum.
Een 'Vakantie' om snel te vergeten.
Over het slaapdorp Chilly le Vignoble (foto) bij Lons le Saunier schreef ik enkele jaren geleden een impressie op hhBest.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten