dinsdag 27 mei 2008

Inlog: Comtadou


'Bien sur', had de campingbaas geantwoord op de vraag om internet. De middag van aankomst nog, had ik een eerste poging gewaagd. De receptie was even onbemand. Ik ging op een bank zitten en klapte de Asus eee (kortweg eee dus) uit op een tafeltje met toeristische folders. Contact, maar niet helemaal. De campingbaas kwam binnen en zei dat-ie de tent even moest sluiten. Of ik buiten wilde gaan zitten, aan een schattig ijzeren tafeltje met dito stoeltje. Ik koos voor de onbeveiligde verbinding en er werd mij met enige hardnekkigheid een website voorgeschoteld met inlogvensters. 'Dat klopt niet,' zei de campingbaas later desgevraagd. Als het goed is, hoef je slechts 'comtadou' in te tikken. De naam van de camping is kennelijk die van de eigenaar: Lou Comtadou. De ironie is dat Google dit 'voor eeuwig' opslaat, zodat Lou, als-ie later z'n naam intikt, hier terecht komt, zonder er iets aan te hebben. Een warme, krachtige föhn uit het zuid-oosten (of heet dat ook een mistral?) is een onweer met woestijnzand, dat zowat de hele nacht duurde, opgevolgd. Niet onaangenaam moet ik zeggen.
We hebben gelunched op het overdekte terras van brasserie Le Malaga aan de Place de la Marie. Zou nog eens moeten vragen, wat die rode lantaarn daar aan die drukbezochte tent doet. Moeder, in zwarte broek en wit tuniek bediende, zoonlief rekende af.
Carpentras is een typisch Zuidfranse, historische stad, waar de (tegen)pausen van Avignon hun sporen hebben nagelaten. Nogal wat gevels ontberen dringend een opknapbeurt (foto - ik mis nog een bewerkingsprogramma op de eee), maar ja, Sarkozy heeft als het goed is, wel wat anders aan z'n hoofd dan dit of de dure horloges en de dure vrouwen waar hij zo gek op is. Er wonen hier heel wat zogeheten piednoirs uit het gigantische voormalige koloniale rijk van de Republique. En allesbehalve riant; de woonkazernes hebben niet eens balkons om de was op te hangen. En de villa met groot zwembad is voor hen niet weggelegd, ook al kost die 'maar' drie ton.
Zo, en nu eens kijken of de wind dit laptopje niet dichtklapt.

3 opmerkingen:

 1. Ha Guido,
  Mooi verhaal op je weblog.
  ijkt me een mooie omgeving en fijn dat jullie nu eindelijk zomers weer hebben.
  Hier is het ook warm met voortdurende dreiging van onweer en harede windvlagen. We lummelen dus wat in Steenbergen en aan boord. Marika komt langzaam wat bij, maar is steeds erg moe. Dat schijnt van de antibioticumkuur te komen.
  Waarschijnlijk vertrekken we morgen uit de haven en dan is het maar afwachten of en waar we hotspots zullen vinden.
  Hier is het natuurlijk wel riant.
  We gaan een eindje kuieren naar de sluis.

  groetjes

  Joop en Marika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke reactie: Beterschap en veel plezier. Deze verbinding is wel wat traag, maar een gegeven paard...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke reactie: Beterschap en veel plezier. Deze verbinding is wel wat traag, maar een gegeven paard...

  BeantwoordenVerwijderen