vrijdag 10 oktober 2014

Olie en Parma Ham

Best grappig die kop, met bijpassende grafiek in het ED vandaag. Of opzienbarend? Op het eerste gezicht wel: 'DAF levert olie aan Koeweit en Saoedi's.' De tekening, die driekwart van de voorpagina in beslag neemt, mag er ook wezen. Het spoor van de containerschepen door het Suezkanaal en de Middellandse Zee. Het DAF-oliemannetje dat zijn kannetje ledigt boven een Saoedische boortoren.

Maar je moet in dit soort gevallen altijd verder lezen op de binnenpagina, als daartoe de gelegenheid wordt geboden. En wat blijkt nu? DAF verwerkt de al dan niet ruwe olie uit het Midden-Oosten tot een volgens haar 'uniek product' namelijk tot een 15W40 motorolie, 'speciaal voor dieselmotoren met turbo die erg warm worden'.

Einde verhaal? Einde verhaal, want het lijkt als twee druppels water (olie, voor mijn part) op dat van de Nederlandse varkens die tot ergernis van de Partij voor de Dieren als vrachtladingen naar Italiƫ worden getransporteerd, om vervolgens weer naar Nederland te worden vervoerd in de vorm van Parma Ham.

Olie als smeerproduct, ook voor nieuwsmakers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten