dinsdag 13 mei 2014

Teeven trekt z´n keutel in

Ik heb het altijd ´n nogal gore uitdrukking gevonden, maar wel ´n rake. Teeven trekt z´n keutel in. Want wat moet je anders denken van het achterhoedegevecht rond het kinderpardon, dat Den Haag nu weer van het echte regeren afhoudt?

Altijd gedacht dat een staatssecretaris een onderminister was – zo wordt-ie ook in het buitenland gepresenteerd, anders snappen ze er daar niks van. En maar op z’n strepen staan, dat onderdeurtje, intussen proberend z’n toch al matige figuur te redden met verklaringen als ‘ik zal de regeling ruimhartig toepassen’.

‘t Is hem gerajen. Ooit hadden we meer dan 800 burgemeesters. Dat betekent evenwel dat de 400 die er nog over zijn, evenveel burgers vertegenwoordigen. Veel meer zelfs. Dus als de helft van die club aan de bel trekt, moet je van zeer goede huize zijn om dat naast je neer te leggen.

Maar wat doet ons onderdeurtje? Het schrijft alle burgemeesters een brief met een verzoek om informatie, en wel vóór 20 juni. Zou Teeven nog steeds niet door hebben dat met het schrijven van brieven alle bureaucratie begint? En om welke informatie gaat het nou helemaal? Om afgewezen aanvragen! En wie heeft die afwijzingen op zijn conto? Precies: het ambtenarenapparaat van Teeven. Hij schrijft de burgemeesters: ‘Kennelijk heeft u informatie die bij de Rijksoverheid onbekend is.’ Je moet maar durven.

Ach man, er zijn al veel te veel woorden aan deze kwestie vuil gemaakt. Geef nou eens gewoon toe dat aan dat kinderpardon op z’n zachtst gezegd wat schoonheidsfoutjes kleven en laat verder alle flauwekul achterwege. Je prestige van bewindsman is toch al naar filistijnen.

(Gesproken column, Omroep Best, 14.05.14, 18:10 uur.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten