vrijdag 2 mei 2014

Stoorzender

Een man in Florida heeft jaren lang rondgereden met een apparaat, waarmee hij het mobiele telefoonverkeer van andere automobilisten stoorde. Bellen achter het stuur is in die staat niet verboden. Het politie spelen kan de chauffeur op een boete van 35.000 euro en zelfs een celstraf komen te staan, want hij stoorde natuurlijk ook de hulpdiensten.

Er zijn altijd mensen, ook in het verkeer, die het recht in eigen hand nemen. Zo ben ik eens gepasseerd door een figuur die een enorme schijnwerper, achterwaarts stralend, op de hoedenplank had gemonteerd. Die deed-ie dan aan als hij zich via z’n achteruitkijkspiegel verblind achtte.

Een mij bekende vrouw parkeerde onlangs op een terrein bij ‘n supermarkt aan de Geldropseweg in Eindhoven. Zoals altijd sloeg ze bij het uitstappen haar hand over de zijrand van het portier, om de naast haar geparkeerde auto niet te raken. Toch kwam er een man de super uitgestormd die dacht dat de vrouw zijn heilig koetje had geraakt. Viel niet mee te praten, ondanks dat van enige schade geen sprake was.

Bij terugkomst, ‘n uur later, zat er een flinke kras in het portier van de auto van de vrouw. Geen getuigen, geen bewijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten