woensdag 21 mei 2014

Horecagezeik

De Bredase horeca – geliefd weekeind-doel van Rotterdammers met veel lawaai – wil het ingaan van de zomertijd voortaan gecompenseerd hebben. Nee, niet met geld, al is het daar natuurlijk wel weer naar te herleiden.

De cafébazen constateren dat ze bij het een uur vooruit zetten van de klok, in de nacht van zaterdag zondag ‘dus’ een uur eerder moeten sluiten. Gederfde inkomsten! Dus vragen zij het gemeentebestuur van Breda de nachtvergunning met een uur te verlengen.

Volgens BN-DeStem zou de gemeente wel oren hebben naar het verzoek van de horeca, ‘mits de bewoners van de binnenstad geen bezwaar hebben’. Uit het nogal cryptische bericht in de Bredase krant valt min of meer af te leiden dat de omwonenden niet staan te trappelen.

Wat in dit verhaal vergeten wordt, is, dat de klok niet voor niks in de nacht van zaterdag op zondag wordt verzet. Daardoor krijgen de mensen één etmaal de gelegenheid aan het een uur eerder opstaan te wennen. Trouwens, wordt het vooruit zetten van de klok in het  najaar niet gecompenseerd door de invoering van de wintertijd en het uur dat dan aan de nachtopening wordt toegevoegd?

Laten we het gewoon houden op horecagezeik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten