woensdag 28 november 2012

Voorspelbaar debat over Culturele Hotspot

Het was niet zo moeilijk, het debatje in de raadscommissie te voorspellen over het voortijdig cancelen van de Culturele Hotspot in Best. Een onrijpe en onduidelijke kostenanalyse van een bureau in Zwolle. Huiswerk overmaken, wethouder.

Waar we wel van opveerden, was de opmerking van Leo Bisschops (Best Open), dat het gebouw van de Rabobank, waarin behalve voor de drie initiërende culturele instellingen ook nog ruimte zou zijn voor van alles, tevens de oplossing zou kunnen bieden voor het Tejaterke. Dit stukje totaalvisie hadden we tot dusver gemist.

Dat het ‘t Bestse gemeentebestuur aan zo’n visie ontbreekt, bedacht ik dezer dagen ook toen het zalencomplex Prinsenhof na grondige renovatie werd heropend. Prachtig, maar waarom is deze accommodatie nooit bij de overwegingen omtrent de totale culturele infrastructuur betrokken? Omdat het een ‘parochiële privéonderneming’ is? Dat zou toch een kletsargument zijn?

Dat de Rabobank intussen blijft zoeken naar een andere gegadigde voor haar gebouw aan de Raadhuisstraat is haar goed recht. Of ze daarbij succes zal boeken, blijft overigens in deze crisistijd twijfelachtig. Dat is even onzeker als het vinden van nieuwe bewoners voor de oude gebouwen van De Wig en Pulz.

Enfin, Bibliotheek, De Wig, Pulz én Tejaterke, behoeven na deze mislukte maidentrip van de wethouder, de moed nog niet te laten zakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten