dinsdag 6 november 2012

Jongeren hebben Bestse raad in de tang

Dat de Jongerenpartij (JO) de Bestse gemeenteraad in de tang heeft, weten we natuurlijk al ‘n week of drie. In haar positie van gedoger kan JO de ‘nieuwe’ coalitie van CDA, VVD en Gemeentebelangen maken of breken.

De tranen van de oppositie (D66, PvdA, Best Open) over het douceurtje waarvan JO zich vooraf heeft verzekerd, zijn dus die van een krokodil. Hoewel, douceurtje…het gaat wel om minstens 450.000 euro voor een kunstgrasveld ten behoeve van voetbalclub Wilhelmina Boys. De tweet van VVD-wethouder Walraven over een sluitende begroting is mij dan ook iets te triomfantelijk. Terwijl Walraven toch inmiddels moet weten dat Twitter voor een bestuurder ‘levensgevaarlijk’ kan zijn. Wat dat betreft kan-ie wel wat van zijn collega Gondrie (CDA) leren. Die volgt Twitter alleen maar. 

Het is voor Best te hopen dat JO niet op de een of andere manier de smaak te pakken krijgt. Want met het op haar instigatie doordrukken van een raadsbesluit, zijn eerdere afspraken over het beleid ten aanzien van  Wilhelmina Boys, doodleuk aan de kant geschoven. Als het om haar eigen hachje gaat, is de coalitie blijkbaar niets te dol.

2 opmerkingen:

  1. Wat is dit voor onverantwoordelijk gedoe? Een half miljoen uitgeven aan kunstgras, terwijl er voor miljoenen nieuwe bezuinigingen aankomen? Zijn ze gek geworden?

    BeantwoordenVerwijderen