dinsdag 30 oktober 2012

De rest is gepruttel

Zoals in Den Haag oppositie-figuren als Geert Wilders alleen nog maar kunnen pruttelen – we groeien toch toe naar een twee-partijenstelsel – zo pruttelt het ook in de plaatselijke politiek.

Helmond laat ik verder rusten. Een punt (achter burgemeester Jacobs) blijft een punt. De rest is nakaarten. Ook dat over het kennelijke feit dat de oppositie niks heeft gemerkt van de crisis waartoe de doodsbedreiging richting Jacobs vorig jaar in het college van B en W heeft geleid.

In Best geldt eigenlijk hetzelfde. De vacature, ontstaan door het vertrek van een D66-wethouder is opgevuld en natuurlijk gaat dat niet gepaard met een nieuw ‘regeerakkoord’, waarvoor de oppositie (waaronder nu dus ook D66) op de knieën valt.

De mooiste opmerking komt (alweer) van D66-er Jan Willem Slijper, die vond dat de partijen te weinig tijd was gegund om over dat (weinig zeggende) akkoord met de achterban te overleggen. Alsof dat iets had uit gemaakt. Superdemocraat Slijper moet de gemeentewet er nog maar eens over nalezen, maar raadsleden behoren te beslissen ‘zonder last of ruggenspraak’.

Zei ik het al niet? Gepruttel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten