dinsdag 18 september 2012

KrantHout

Dit is toch wel het toppunt van innovatie en een fraai staaltje van ‘duurzaamheidspraktijk’: KrantHout. De Eindhovense onderneming Vij5 lijkt hiermee op wereldniveau successen te gaan boeken.

KrantHout is een product dat, simpel gezegd, ontstaat door het samenpersen en verlijmen van oude kranten. Het resultaat is verbluffend sterk en fraai genoeg om  bij voorbeeld het chique notenhout te vervangen in een pretentieuze bolide. Peugeot_Onyx_V8Peugeot heeft er het oog op laten vallen en presenteert deze maand op de Autosalon in Parijs de Onyx V8 conceptcar, waarin het nieuwe product is verwerkt. Natuurlijk is alle krantenpapier geschikt, maar in het Eindhovense is men er niet vies van, elkaar het balletje toe te spelen. Vandaar dat het Eindhovens Dagblad vandaag met trots weet te melden, dat je straks in de nieuwe Peugeot het oog kunt laten vallen op ‘n soort reïncarnatie van dat ED.  kranthout2Niet helemaal overtuigd? Op de website van Vij5 ziet het product er zo –> uit.
Peugeot kan trouwens wat gedegen innovatie, gezien haar penibele positie op de markt, goed gebruiken. Maar of Margotje binnenkort in haar Peugeotje (met dank aan Wim S.) van krantenpapier zal rijden, staat nog te bezien. Die conceptcar lijkt eerder te preluderen op een verdere verhoging van de maximum snelheid tot minstens 200 km per uur en dát perspectief ligt nu juist wat minder voor de hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten