donderdag 13 september 2012

Beloften die in de weg zitten

Toen de Onbekende Nederlander mevrouw Van Lieshout dinsdagvond tijdens het slotdebat aan de lijsttrekkers vroeg, ieder één belofte te noemen, die ze na de verkiezingen zouden nakomen, zwegen de sprekers stil. Ook de potentiële grote winnaars.

Ik probeerde, tegen beter weten in, want ondanks de afwezigheid van interactieve tv, de heer Samsom te herinneren aan zijn herhaaldelijke verklaring, de door Rutte I aangekondigde btw-verhoging op de  boodschappen, ons dagelijks brood, terug te zullen draaien. Hij hoorde het natuurlijk niet. En dát kon hij mevrouw Van Lieshout, vermoedelijk niet luisterende naar de naam Ingrid, niet beloven.

Ik wil hiermee maar zeggen dat nog heel wat kwesties het bereiken van overeenstemming tussen de VVD en de PvdA over een gezamenlijke regering, eventueel met aanvulling door D66 en/of CDA, in de weg zitten. Om nog maar een krikkel puntje te noemen: de hypotheekrente-aftrek, waaraan het VVD-stemmend legioen even niet heeft gedacht, maar waaraan Rutte c.s. onwrikbaar vast houdt. Of juist wel, met dienovereenkomstige kokerblik.

Wie doet hoeveel water in de wijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten