maandag 23 juli 2012

Lekkere partij

'Van Gent hekelt fractiebestuur GroenLinks' kopt de NRC naar aanleiding van een zogenaamde scoop van de Volkskrant. Ineke van Gent, die met Jolande Sap en Tofik Dibi dat fractiebestuur vormt, hekelt dus ook zichzelf.

Sap haast zich om een en ander een storm in een glas water te noemen en ik heb de neiging haar te volgen. Immers, wat is nou de betekenis van zo'n trio, zeker als men het volgens een tweede tweet van Sap vorig jaar 'effectiever' vond, om alles wekelijks in de fractie te bespreken.

U weet natuurlijk nog dat Dibi eerder dit jaar als kandidaat lijsttrekker bakzeil haalde, nadat hij Sap als fractievoorzitter en machtswellusteling (je kunt maar ergens wellustig in zijn) had gedesavoueerd. Van Gent vindt het nu weer nodig om op die strijd om het lijsttrekkerschap terug te komen en de verkiezing van Sap met 84% van de stemmen  'afschuwelijk' te noemen.

Lekkere partij, waarin de al dan niet zelfbenoemde topmensen vechtend over straat rollen en duidelijk ieder voor zich uit is op een zo prominent mogelijk plekje in de Haagse zon. Mits die nog voor die partij wil schijnen, natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten