donderdag 19 juli 2012

Actie tegen slecht weer

douchekopEen Actiecomité Stop het Slechte Weer (ASSW) houdt aanstaande zaterdag in Amsterdam een protestmars tegen 'De Bilt-terreur'.

Echt waar, al vatte ik het eerst op als een actie tegen de weergoden. Of minstens tegen één god, óf tegen het hemelwater (wie watert er eigenlijk?).

Niet slim van ASSW om expliciet de weermannen op de korrel te nemen. Zou ze het op god of de goden hebben gegooid, dan had ze kunnen rekenen op een forse deelname van onder anderen mensen uit de kringen van de Christen Unie en de EO. Die zouden dan zondag, als de zon per ongeluk gaat schijnen, kunnen roepen: ‘Zie je wel, Jezus redt. Als je maar gelooft.’

Temeer dit Vlaamse weerbericht: ‘We kunnen uitkijken naar een rustig en overwegend droog weekend met zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt zaterdag rond 18 graden, zondag wordt het ongeveer 20 graden.Tijdens de eerste helft van de volgende week is het zonnig bij een middagtemperatuur die oploopt naar zowat 25 graden.’

Over de tweede helft van de volgende week durven ze het nog niet te hebben. Misschien Piet Paulusma? Die voelt zich altijd als God in Friesland.

Ik las dat over die actie trouwens op de website van  de PZC. Er stond een advertentie bij voor waterontharders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten