vrijdag 29 juni 2012

Zooi

‘Gooi die zooi maar tegen de vlakte’ moet de fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Best, Jan Willem Slijper, hebben gezegd, over het <- diep-middeleeuwse boerderijfragment, behorend tot de Amelrijck Boot Hoeve, aan de Oirschotseweg. Die monumentale stal (waarvan wetenschappelijk vast staat dat ze de oudste van ons land is) staat op instorten, maar is voor de raad weer eens een object van besluiteloosheid. Het mocht eens wat kosten of de doorsnee kiezer niet behagen.

Hier kan ik niet kwaad over worden, zei iemand in mijn omgeving, want dit is zó verschrikkelijk dom. Netjes gezegd, toch? Dom, inderdaad en passend in de slopersmentaliteit het gebrek aan creativiteit van D66. De heer Frits Speetjens heeft inmiddels voorgesteld, ter hoogte van de Amelrijck Boot Hoeve een kleine grenscorrectie ten gunste van Oirschot toe te passen, want die gemeente weet wel hoe ze met monumenten om moet gaan. Hiermee heeft Speetjens, die oud-burgemeester van Oirschot is, alvast een straatnaam verdiend.

Intussen zitten we toch maar met die bestuurlijke zooi in Best, van waaruit men doodleuk laat weten dat de herformatie van B en W, na de fatale struikeling van de D66(!)-wethouder, maar over de vakantie moet worden heen getild. Wie zegt dat? Harry Jannink. En wie is dat dan wel? De voorzitter van het plaatselijke CDA. Is die door de bevolking gekozen, terwijl-ie kennelijk toch de leiding heeft van, of minstens grote invloed heeft op de onderhandelingen? Welnee, want ‘zo doen wij dat in Best’.

Je zou haast gaan denken dat Jannink iemand is, die je geen hand moet geven zonder daarna je vingers te tellen, om wijlen Hans Gruijters te citeren, want wat voegt-ie er aan toe? ‘We zullen het zomerreces gebruiken om ons te beraden over de marsroute naar een nieuwe coalitie.’ (ED van heden.) Til je het nu over de vakantie heen, of is dat alleen maar een advies voor de wederpartijen? Het is net als in het bedrijfsleven: er zijn omstandigheden, waarin het ernstig moet worden ontraden, met vakantie te gaan. Want dan kan er achter je backpack van alles gebeuren.

Relevante links:

Bestuurscrisis

Historische waarde Armenhoef

2 opmerkingen:

  1. Zie voor reacties (ook) http://www.hhbest.nl/2012/06/29/zooi/#comments

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twitter: http://www.hhbest.nl/2012/06/29/zooi/#comment-1480

    BeantwoordenVerwijderen