maandag 11 juni 2012

Kampioenspapa

Volgens zijn kinderen bakt hij de lekkerste pannenkoeken en hij draaft achter zijn kinderen aan om hen fietsen te leren.

Dit zijn de motieven op grond waarvan die kinderen, hun papa – eigenlijk heit, want het gaat om Douwe Ybema uit het Friese Grou – bij het Kruidvat hebben voorgedragen voor de titel leukste papa. Van Friesland dus. En hij won!

Natuurlijk kun je als kind niet om de uitdaging heen, zeker als je gek bent op je papa. Maar dat je als volwassene, sterker nog, als serieus klassiek medium gelijk de Leeuwarder Courant in deze zoveelste reclamestunt van een drogisterijketen trapt… met groepsfoto en al, inclusief ‘winnaarsdiploma’ en Kruidvatlogo goed in beeld.

Ach, het hoort bij vaderdag, die nakend is, maar nog nooit de impact heeft gehaald van die van moederdag. Overigens, wees slim en doe het als in Frankrijk: noem het ‘Feest van de vaders’ en laat het ‘n week of langer duren – voor een nóg beter resultaat.

Er staat ons trouwens nog heel wat te wachten in het kader van deze actie. Precies: een landelijke kampioenspapa, die het allerbest pannenkoeken kan bakken en achter fietsertjes hollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten