zondag 27 mei 2012

Internet op de camping of op een eiland

Vriend S. gaat binnenkort met zijn camper drie dagen op een eiland in de Moezel staan. Hij rekent op WiFi, een draadloze internetverbinding dus, want hij ‘moet’ ook nog online aan zijn huis-aan-huis-krant werken, en heeft de nodige maatregelen genomen, om het signaal van de provider te versterken: een USB-wlan, oftewel een stick-ethernetadapter met (kleine) antenne, die net even meer oppikt dan de interne adapter van de laptop.

video_ladenDe bandbreedte is onvoldoende voor het vlot laden van video’s.Ik zit al enkele weken op de communale camping De Hoge Weiden van het Zuid-Franse Sisteron en internet op dezelfde manier. Dankzij die stick in de caravan. Een Brits stel ontbeerde kennelijk de extra adapter. Hij stond te surfen met zijn notebook op een vuilnisbak en zij zat ernaast met haar tablet op schoot. Komisch gezicht.

De camping Sisteronais biedt de verbinding gratis aan. Als vaste gast krijg je van de receptie coupons met een inlogcode plus paswoord, die elk goed zijn voor vier uren op één en dezelfde dag. Zo hoort het.

dwddHet is een trage verbinding, maar er valt mee te werken en je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. Radio Nederland Wereldomroep is wijlen, maar er zijn alternatieven: bij voorbeeld Radio 1 streaming beluisteren (stokt wel eens) of – beter – favoriete radioprogramma’s als podcast downloaden. Langzaam, maar het gaat. ‘s Avonds om 10 uur luisteren wij, tijdens een spelletje, via een versterkte MP3-speler naar Met het oog op morgen van de vorige dag. TV is teveel gevraagd, maar ik heb wel ‘n keer DWDD via Uitzending Gemist kunnen bekijken, inclusief de regieblunder van een presentator met ‘geopend kruis’. Zo blijf ik alles in de gaten houden.

En zo klooien we maar wat aan. Maar ik moet wel kwijt, dat de internet-mogelijkheden voor vakantiegangers van jaar op jaar toenemen.

Tip: Bij alle McDonalds ter wereld kun je gratis inloggen; desnoods op het parkeerterrein, maar da’s natuurlijk niet sportief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten