woensdag 21 december 2011

CDA kreeg z’n lollie

De kinderachtigheid, waarmee die 130 km-kwestie gisteren in de kamercommissie van madammeke Schultz van Haegen is ‘opgelost’. Ik heb het beeld van Politiek24 ‘n tijdje op het scherm gehad, ondertussen dingen doende die ik vooralsnog nuttiger achtte. Alleen al de lichaamstaal van VVD-er Charlie Aptroot (‘Wat ‘n gezeur allemaal’) die al voorspelde wat hij na afloop zou zeggen: 'De invoering in het hele land gaat dan wel iets trager, maar gaat wel door.’ Triomf!

Het maakte niks uit, al waren de replieken van Schultz een en al gehakkel, stereotiep eindigend in ‘Ja, wat moet ik er verder nog van zeggen?’

Het CDA vroeg en kreeg z’n snoepje. Ik mag tenminste aannemen dat de afremmende motie die de nog net niet zieltogende calimero van het kabinet gaat indienen, een meerderheid zal krijgen en dat VVD en PVV waar het om hardrijden gaat, effe zullen dimmen.

Waarom slechts een zoetmakerslollie? Omdat het als een paal boven water staat, dat elke snelheidsverhoging tot meer verkeersdoden leidt. Basta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten