vrijdag 25 november 2011

Oeverloos gezeur

Nergens meer gezeur dan over het al dan niet weren van de auto uit de Bestse Hoofdstraat. Tot in het oneindige. Oorzaak? Tegenstrijdige ‘belangen’, hoewel niemand precies weet wat z’n belang is.

De plaatselijke politiek loopt het dun door de broek bij de gedachte, eens de knoop te moeten doorhakken. Die houdt zichzelf zoet met het prijzen van het toekomstige centrum als een bruisend fenomeen, zonder het verschil te weten tussen gebruis en geruis. En de onverbeterlijke automobilist maar doorrazen. Laatst zag ik een inhaalmanoeuvre van een taxi op het spoortunneldek, vlak voor de 30 km-zone.

bewegwijzering De restaurant-houder wil rust op zijn gedroomde terrasje, dus weg met die auto, de schoenwink-elier met potentiële (ook gedroomde) klanten uit Eindhoven, wil dat die voor z’n deur kunnen stoppen om even in de etalage te kijken.

Ik zou zeggen, begin nou eens met een deugdelijke bewegwijzering die het doorgaande verkeer uit de Hoofdstraat houdt. Voorkom dat ‘vreemdellingen’ op de Oirschotseweg, ter hoogte van het Kruispark de weg naar Son en Breugel vragen. Op de rotonde in de Ringweg staan wel ‘s-Hertogenbosch en Sint-Oedenrde aangegeven, maar wie naar Son moet, zoekt het maar uit.

Intussen blijft Best de kop in het zand steken. De Sonseweg is namelijk de kortste verbinding met de A50 (Eindhoven-Nijmegen) Reken maar dat ze dat in Oirschot drommels goed weten. En vergeet het vrachtverkeer niet – dat is gespecialiseerd in het vinden van sluiproutes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten