vrijdag 18 november 2011

Het geheugen van de topman

Het bekende verhaal. Een topman in de bankwereld - het tegenwoordig meer gebruikte ceo, wat staat voor chief executive officer, lijkt wel een eufemisme sinds dit soort heren laten we zeggen in een kwaaie reuk is komen te staan - kan zich het allemaal niet meer herinneren. Ook niets over de cruciale momenten van een déconfiture.

Nu weer die Jan van Rutte, de voormalige baas van Fortis Bank Nederland, ten overstaan van de parlementaire enquêtecommissie, waar het gaat over de reddingsoperatie van zijn bank en ABN Amro.

Wat is er bij voorbeeld besproken tijdens een bezoek van Van Rutte aan De Nederlandsche Bank op zaterdag 27 september 2008, een belangrijk moment in de hele operatie? ‘Sorry, ik weet het niet meer.’

Eens even kijken, hoe oud is die Rutte, want dat is tegenwoordig nog wel eens als excuus te gebruiken. Mijn krant laat dat buiten beschouwing, maar alles is immers op het internet te vinden? Eén en zestig! Wel erg jong om je op het tekort schieten van je geheugen t beroepen. Maar ja, ik zei het al, het is het Bekende Verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten