woensdag 28 september 2011

Van de pot gerukt

De PVV ontpopt zich als anti-discriminatie-partij. (Ik worstel met de spelling van deze samenstelling, die een soort instinker van het Groot Dictee zou kunnen zijn, maar ben te lui om dat te gaan uitzoeken.)  De Grote Gedoger heeft niet alleen de gedoogden (VVD en CDA), maar ook mede-gedoger  PvdA achter zich gekregen voor een debat met minister Donner over het wegpesten van homostellen.

Dit is nog niet alles. De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad eist zelfs het vertrek van burgemeester Van Aartsen omdat hij het nieuwe adres van een weggepest homostel naar de media heeft laten lekken. PVV-leider Wilders, ooit een blauwe maandag lid van deze gemeenteraad, heeft zich gehaast, zijn steun te betuigen aan deze eis.

Heeft de PVV een punt? Ik denk het wel. Ik ben benieuwd hoe de oppositie straks in dat kamerdebat een draai aan het initiatief gaat geven, om aan te tonen dat de opstelling van de PVV tegenover homohaters – onder wie zoals bekend nogal wat immigranten, respectievelijk kinderen van immigranten - geen exclusiviteit van die politieke beweging is. Ik durf zelfs boosaardig te veronderstellen, dat de andere partijen alleen dáárom al hebben ingestemd met het debat op nationaal niveau. Zorg dat je erbij bent.

Intussen heeft de gemeente Den Haag wel degelijk ‘n scheve schaats gereden, door het nieuwe adres van die homomensen bekend te maken. Om ‘t maar vast op z’n Wilders te zeggen: Zijn ze daar nu helemaal van de pot gerukt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten