maandag 4 juli 2011

Vijfjaarlijkse bijscholing? Dan zeker de truckers

Verkeersofficier van Justitie Koos Spee pleitte zondagavond in het KRO-actualiteitenprogramma Brandpunt voor een vijfjaarlijkse ‘bijscholing’ van automobilisten. Moedige kerel, als je weet dat er nauwelijks officials zijn die meer worden bedreigd dan Spee. Wat dat betreft lijken de bedreigingen van de burgemeester van Helmond, waarover politie en justitie al een half jaar alleen maar geheimzinnig doen, terwijl de media er maar geen vinger achter krijgen, een lachertje.

En periodieke bijscholing? Dan toch zeker de vrachtautochauffeurs. Er gaat geen dag voorbij of ze doen van zich spreken, in verband met onverantwoord verkeersgedrag, voornamelijk te hard rijden. Zo heb ik het afgeleerd, bij ritten naar de Ardennen, de rondweg van Luik (trouwens een omweg van wel 20 kilometer) te volgen. Onvoorstelbaar wat voor wild-west-taferelen zich daar onder aanvoering van het internationale transport afspelen.

Op de Koning Boudewijn-autoweg (le roi triste) nabij Herentals werd vanmorgen een 23-jarige vrouw tussen twee vrachtauto’s geplet (gedood) doordat een trucker een file te laat opmerkte.

Misschien vinden niet alleen Nederland, maar ook België en wellicht Europa het voorstel van Koos Spee een goed idee.

2 opmerkingen:

  1. http://www.hhbest.nl/index.php/2011/07/04/vijfjaarlijkse-bijscholing-dan-zeker-de-truckers/#comments

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En dit: Drie vrachtauto's op elkaar in Kennedytunnel (Antwerpen): http://rss.feedsportal.com/c/865/f/413951/s/16a197d6/l/0L0Sgva0Bbe0Cnieuws0Cinc0Crouteheadline0Basp0Dart0F4fd68da60E832e0E4b880Ebbd10Ef3caa290A8a30A/story01.htm

    BeantwoordenVerwijderen