dinsdag 22 maart 2011

Smaad!

ingrid_spapens_reijnders_zemblaMevrouw Ingrid Spapens-Reijnders, ex-ambtenaar van de gemeente Oirschot, overweegt volgens Eindhovens Dagblad een aanklacht wegens smaad tegen (eveneens) ex-wethouder Ted van de Loo voor diens uitlatingen in het tv-programma Zembla over de Brabantse megastallen.

Bij ‘overwegen’, denk ik altijd: schiet daar eens mee op, of geef maar meteen toe dat je overweging tot niks leidt.

Van de Loo beschuldigde Spapens van ‘lekken’ naar de boeren toe en van belangenverstrengeling, door het combineren van haar ambtenaarschap met een adviesbureau ten gerieve van die agrariĆ«rs. Het enige wat zij daarop in de uitzending wist te zeggen was, tot drie- of viermaal toe: ‘Dat zijn insinuaties van de heer Van de Loo.’ Het droeg niet bij tot haar geloofwaardigheid bij de kijker.

We zullen zien.

Meer verbaasd ben ik eigenlijk over de reactie van Oirschots burgemeester Ruud Severijns op de rel. Hij zou volgens het ED gezegd hebben: ‘Dit kan gewoon niet. Bestuurders moeten rugdekking geven aan ambtenaren.’

Wat ‘n flauwekul. Ook als iets stinkt, zoals in velerlei opzicht de Brabantse megastallen-affaire?

Dit gekissebis illustreert temeer, hoe terecht de eis is van het Burgerinitiatief Megastallen Nee tot een diepgaand onderzoek door een  commissie van Provinciale Staten naar het nu al meer dan een jaar durende politiek gekrakeel rond die megastallen. Inclusief de rol die de landbouworganisatie ZLTO daarin speelt.

Foto: Ingrid Spapens in de uitzending van Zembla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten