donderdag 17 februari 2011

Zonnestorm

Je denkt toch niet, dat iemand zich iets zal aantrekken van de waarschuwing dat de zonnestorm vandaag de TomTom kan verstoren, zodat het mogelijk is, dat the best way to Amsterdam naar het Brabantse dorp Best blijkt te leiden?

Want de praktijk bij n’importe welke weersomstandigheden mitsgaders de waarschuwingen van Kroll, Timofeeff of Oan Moarn hebben er nog nooit toe geleid dat bij voorbeeld de Nederlander besluit, zijn pantoffels aan te houden, respectievelijk te gaan telewerken en de autoruiten onbekrabd te laten. Ofschoon dat voor mensen als verstokte autorijder Bas (Jerommeke) van Werven wel zo gezond zou zijn. En ook voor de verzekeringmaatschappijen, van welke ik niet snap dat ze wèl restricties maken als caravanners na een stormwaarschuwing tóch over de Oosterscheldedam gaan rijden, maar niet als automobilisten aankondigingen van verraderlijke gladheid letlerlijk in de wind slaan. Sterker nog, in veiligheidswaan gebracht door hun winterbanden opeens gaan inhalen, waar ze dat anders nooit zouden durven.

Dus ook die zonnestorm is niet iets om je als autoverslaafde druk over te maken. Krantenberichtjes daarover zijn praatjes voor de vaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten