zaterdag 11 december 2010

Nummer 1 van de macht (m/v)

Wat moet je daar nou mee, met het nieuws dat de 67-jarige voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW Bernard Wientjes de ‘invloedrijkste Nederlander’ van 2010 is. Volgens de Volkskrant, die elk jaar weer dit openingsnieuws maakt door dat analyserend uit te zoeken. vk_machtigst
Niks, want het is infotainment, dat alleen maar als aanvulling dient voor de kaartenbakken van praatshows als Pauw en Witteman en De Wereld Draait Door. Want je zult, zoals P&W gisteravond, maar aangewezen zijn op de altoos bitter kijkende, zelfbenoemde psychotherapeut Keith Bakker, die bereid bleek zich voor de camera in allerlei bochten te wringen na de beschuldiging van sexueel misbruik door de Krant van Wakker Nederland. Tijdens die ranzige ondervraging à la PowNed – over invloed gesproken - moest ik herhaaldelijk denken, wat heb ik daar nou mee te maken en van het gezicht van Alexander Pechtold aan dezelfde tafel kon je aflezen, waar ben ik nu in jezusnaam terecht gekomen?

Je kunt gerust zeggen dat het ‘snurkende VVD-lid’ (de term schijnt van hemzelf te zijn) Wientjes met zijn neus in de boter is gevallen. Hij was de eerste, die bij het aantreden van Rutte c.s. z’n vingers aflikte en dan ook vooraan in de lobby stond. Kreeg dus het primaat van de rechtse kiezer cadeau.

Waarom maakt de Volkskrant trouwens nog steeds onderscheid tussen mannen en vrouwen en vetert ze, als ze zich toch met deze flauwekul  bezig wil houden, niet uit wie de machtigste mens van Nederland is? Dat zou het nog enigszins spannend kunnen maken. Nu is het zo van ‘o ja, er moet ook nog een vrouw bij’ en zijn we weer afgescheept met Agnes Jongerius, die bij vorige gelegenheden in een van die praatshows erbij zat, alsof ze er zelf nauwelijks in geloofde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten