vrijdag 29 januari 2010

Den Bosch veiliger


Bericht in de Wegener dagbladen: 'De Bossche kermis moet het dit jaar doen zonder bots­auto’s. De gemeente wil de attrac­tie niet op de kermis omdat dat be­ter zou zijn voor de veiligheid. (...) De afgelopen jaren waren de boks­bal en kop van jut al van de kermis verbannen.'

Den Bosch blijft vanaf nu het hele jaar door Den Bosch, ook wel 's-Hertogenbosch genoemd. Hoezo? Er komt geen periode meer dat er sprake is van Oeteldonk. Het carnaval wordt er afgeschaft. Beter voor de veiligheid.

Ook voetbal, zowel op het niveau van de eredivisie, de eerste divisie als bij de amateurs is op het grondgebied van Den Bosch voortaan verboden. Beter voor de veiligheid. Hockey, tennis en korfbal staan op de nominatie. Kwestie van veiligheid.

Voor het voortbestaan van het tiendaagse theaterevenement De Boulevard in Den Bosch wordt gevreesd. Ook dat gaat de boksbal de kop van jut en de botsautootjes op de kermis achterna. Beter voor de veiligheid.

Het is van nu af aan hoogst ongewenst dat u in de buurt van Den Bosch komt. De inwoners aldaar willen in alle rust, zonder enig gevoel van onveiligheid, een kaarsje kunnen opsteken bij hun Zoete Lieve Gerritje. Voor zo lang als dat tenminste nog is toegestaan, in verband met de veiligheid.

Ik ga een boksbal kopen om af te reageren.


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Brabants Dagblad, citeert vandaag B en W van Den Bosch: 'Het gegeven dat het publiek de sfeer rond de botsauto's als enigszins onveilig heeft ervaren heeft weliswaar meegewogen, maar belangrijker is dat wij verwachten met de kartbaan een aantrekkelijker attractie aan de Bossche kermis toe te voegen'.

    Nog discrimineren ook.

    Oftewel, wat 'n kletskoek.

    BeantwoordenVerwijderen