woensdag 13 mei 2009

Michiel Boersma, man van beton

Volgens bestuursvoorzitter Michiel Boersma van Essent zijn de afspraken tussen zijn bedrijf en het Duitse RWE over duurzaamheid nu in beton gegoten.

Beton? Een bunker? Wapening? Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Een bericht in de Volkskrant licht  een tipje van de sluier op.

De ‘vondst’ om het weigerachtige Brabant ten opzichte van de verkoop van Essent aan RWE over de streep te trekken – vrijdag volgt daarover een spoeddebat in Provinciale Staten – is de vorming van een stichting, waarin de huidige aandeelhouders mogen plaatsnemen. Die stichting gaat de ‘groene’ afspraken tussen beide partijen op hun effectiviteit toetsen. Mocht de RWE wat dat betreft in gebreke blijven, dan moet ze de dan ex-aandeelhouders een boete betalen van maximaal, let wel ten hoogste 40 miljoen euro.

Had ik het al niet eerder over een doekje voor het bloeden? Die Boersma wil zichzelf zeker het imago van ‘ man van beton’ geven. Es kijken of Brabant (en daar bedoel ik natuurlijk niet Gedeputeerde Staten mee, want die willen niks liever dat Essent verkwanselen) daar in trapt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten