woensdag 4 februari 2009

Vals

Sportverslaggever en tv-presentator Jack van Gelder wil musicalster worden. En de musicalmakers willen maar al te gretig toehappen. Want een Bekende Nederlander in die show, betekent niet alleen nieuw leven voor die BN-er (om van dat walgelijke geld maar te zwijgen) maar ook nieuw leven voor die show. Het is als bij periodieken als De Kampioen (ANWB), Rails (of heet dat blad niet meer zo?) van NS en allerhande voorlichtingskrantjes als vanEssent. Die kunnen niet meer buiten de columns van BN-ers, ongeacht de vraag of die BN-ers wel kunnen schrijven. Zo schijnt het ook allerminst een rol te spelen of de Jacks van Gelders wel kunnen zingen. Het publiek komt toch wel. Het publiek komt juist vanwege Jack. Het kiest immers ook voor een hufter als Gordon als het om het Europees songfestival gaat.

Wat vinden de professionele musicalsterren daar nou van? De de Volkskrant heeft dat gevraagd aan de musicalartiest Vera Mann. Oneerlijke concurrentie bevestigt die, al zal het wel niet zo'n vaart lopen dat zij werkloos wordt.

Het wachten is tot het moment dat het publiek in de gaten krijgt dat het bij de neus wordt genomen en wegblijft van krassende kraaien als Jack van Gelder. Dat kan lang duren, dat geef ik toe. Maar ooit is het BN-erschap zo vervelend geworden (voor anderen) dat het als verschijnsel ten onder gaat.

(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten