donderdag 26 februari 2009

Nog even Cartagena

Cartagena. Makkelijk qua verkeer als je het 'n beetje kent. Vrij parkeren bij een overheidsgebouw vlakbij de haven, al proberen junks er een graantje van mee te pikken door je - geheel overbodig - een lege plek te wijzen. Gewoon nee knikken en gebaren. Wij leggen trouwens tegenwoordig een briefje op het dashboard met Nothing to match in this car, no value, no navigator.
Ooit moet dit een levendige handelshaven zijn geweest, maar wat er is afgemeerd behoort tot de categorie plezierjachten. De passagierende zeelieden die je er nog tegen komt, zijn in brons gegoten. Pure nostalgie.
Na getild te zijn door een meid van een haventerras, want zelfs in Barcelona kost een fles streekbier natuurlijk geen 3 euro en we zijn ook niet bij de Nederlandse hohoreca, hadden we ons afscheidsetentje bij Restorante Cafeteria Teatromano, Plaza Ayutamiento 1. De eigenaar kwam ons met uitgestoken hand tegemoet, want we waren er de derde keer. Kwaliteit in verstrekt voedsel en dranken plus onberispelijke bediening loont automatisch. Er zijn te weinig horecanen die dat benul hebben. Teatromano, aan de voet van romeins amphitheater en romaanse kathedraal wel. Bovendien heeft het een propere, eigentijdse uitstraling met zijn gedecoreerde pui en z'n alluminium terrasmeubilair. 's Middags om half vier daar in de nog milde voorjaarszon zitten is een waar genoegen. Daar zijn we voor gekomen. 'n Simpel driegangenmenu van salade visgerechten, profiterolles of huisgemaakte pudding, maar wel tot in de puntjes verzorgd. Inclusief koffie, rosé die nog eens wordt bijgeschonken en een digestif voor 11 euro pp.
Leuk om aan terug te denken. Morgen pakken en zonnen en zaterdagmorgen vroeg: en route.


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten