woensdag 7 januari 2009

Toekomstmuziek?

Via het keukenraam kijken we uit op een niervormig zwembadje plus pierenbadje (wat is het verschil?) Zo zijn er meer in het resort, waar wij verblijven. De huisbazin zegt dat ze daar in januari 2008 in heeft gezwommen. Voor ons is dat Toekomstmuziek. Het is vandaag om 14.10 uur acht graden en er staat een vervelende wind. Zo koud hebben we het hier in Azohía (zuid-oostkust Espana) nog niet gehad. Lang leve internet, de online-kranten, de webcams en de Nintendo (levensmaatje, dat gespecialiseerd is het in weer aanvoelen aan haar botten - god betere 't). Ze zegt: Ik voel het aan m'n spieren. :-)
Levensmaatje heeft tonijn-tournedos gebakken. We eten graag 's middags om 'n uur of half drie. De Spanjaarden doen dat ook. Het alternatief is 's avonds, op z'n vroegst om 8 uur. 'Na d'n eten' (gisteren en eergisteren kon dat buiten, nu niet) in de buurt wat gewandeld. Rond de resort zijn langs wegen, die in concentrische cirkels zijn aangelegd, villa's van rijke Spanjaarden gebouwd. Bijna allemaal als tweede woning. Er staan er nogal wat te koop! In de tuinen veel bloemen in volle bloei. Als de zon weer schijnt, zal ik wat foto's maken.
Problemen met de huissleutel. Krijgen de deur niet open. Engelse buren hebben ons een ander exemplaar gegeven. Het probleem is niet nieuw, zeiden ze. De Engelstalige huisbazin komt na mailalarm direct met een busje olie. Het is de baard van de reguliere sluiting die hard functioneert. Ze wijt aan de koude-inversie vanuit het noorden, die hier het gesprek van de dag is. Op 20 km hier vandaan heeft het gesneeuwd! Kan in de bergen zijn. Er komt een engineer om verder chagrijn te voorkomen.


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

1 opmerking:

  1. Hoi Guido,

    ik heb je blog gevonden, en aangezien het woensdagavond is en wij een uitzending gehad hebben, leek het me wel gepast om even te reageren. Jullie zitten er lekker bij. Het is nog altijd warmer dan hier! Maar ik hoop, voor jullie en ons, dat de temperaturen wat hoger worden. Zit je daar in Spanje nu ook de hele dag op je laptop op te werken? Daar zal je vrouw blij mee zijn(?) Nou ja, een schrijver moet schrijven, nietwaar?
    Ik zal jullie blijven volgen.
    Groet, Paula.

    BeantwoordenVerwijderen