zaterdag 24 januari 2009

Schrijver en lezer

Aya Zikken schrijft af en toe een column in de Volkskrant. Vandaag:

'Het was in de jaren dertig en ik wist nauwelijks iets van de toestanden in Europa.
Mijn ouders hielden ons zorgvuldig in onze kinderdroom en ik wist nauwelijks iets van de toestanden Europa.'

Ja, dit is ook een manier om een column vol te krijgen. Alleen, het vervelende is dat de lezer dan vaak stopt met lezen. De tijd van de lezer is beperkt.


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

4 opmerkingen:

 1. Ik zag dat ook. Aya Zikken wordt dit jaar negentig jaar en de redactie van de Vk zit een stomme lul die dat stuk van haar niet even doorleest alvorens het door te flikkeren naar de zetterij. Misschien had Zikken per ongeluk een oude versie gestuurd. Met zo'n behandeling is die mevrouw mooi klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Turiddu is behoorlijk kwaad. Het spijt mij dat ik zijn gedachten, die ook bij mij opkwamen, maar waarvan ik min of meer onbewust aannam dat de lezer het ook wel zo zou zien, niet aan het stukje heb toegevoegd. Nou, dat is dan rechtgezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook Henk Hofland wordt een jaartje ouder, al zou je dat na het lezen van de meeste van zijn recente stukken niet zeggen. Maar liet hier ook de eindredacteur van NRC een steek vallen? 'Op het ogenblik doen we nog voornamelijk alsof deze crisis een voornamelijk economisch verschijnsel is.'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan is er weer iemand, die in het donderdagse kunstkatern van de Volkskrant een column schrijft, een zekere Anna van Leeuwen, en die noemt Sicco Mansholt Mansvelt. De de Volkskrant gaat trouwens mensen die content pikken aanpakken, maar dat slaat natuurlijk niet op mensen zoals ik die hun brood verdienen aan het pikken van blunders.

  BeantwoordenVerwijderen