donderdag 1 januari 2009

-

Geflitst

Bij Montpellier, vlak voor zonsopkomst, zijn we geflitst. Reden, een vrachtauto inhalend, 119 waar 110 is toegestaan. Geen borden gezien. Ben benieuwd. Het is verdomd zuur als je principieel een 'snel-
heids-
handhaver' bent, in tegen-
stelling tot onder anderen - recent geconsta-
teerd - de gemid-
delde Spanjaard.
In 2 1/2 dag 2150 km over auto- annex tolwegen gereden naar het Zuid-Spaanse kustplaatsje La Azohia, een flink stuk voorbij Alicante. Fraaie locatie aan een baai, met weinig hoogbouw. Zitten daar voor twee maanden in een appartement, met twee laptops vrijwel constant online. Hoeven niks te missen, behalve dan Youp van 't Hek op Oudejaarsavond, want live streamen is er nog niet bij, bij de VARA. Straks toch eens kijken bij Uitzending Gemist.
De reis werd onderbroken in Valencia, waar we twee nachten verbleven in een Ibis. Slechte keuken, maar wat moet je anders als je vlak na aankomst moe bent en buiten het centrum zit?
Valencia mag er wezen, al moet je voor de kathedraal in de rij staan om binnen te komen (niet gedaan dus) en al roept het verkeer het angstbeeld op van een stad als Bombay. Het was, aan de vooravond van Oudjaar, 16 graden en de zon scheen mild: terrasjesweer. Niet denken aan de stank bij 40 graden. Lang leve de toeristenbus, die in anderhalf uur overal tussendoor kruipt en je langs een reeks futuristische gebouwen voert; nooit eerder zoiets gezien.


(Terug)naar hhBest.nl
Email: manieren@hhbest.nl

3 opmerkingen:

  1. Zoek je in het verre buitenland naar Youp, wordt jen alleen maar blij gemaakt met dooie mussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haastige spoed...waarom nou? En weet je zeker dat de flits niet voor MJ bedoeld was? Dan: op dat terrasje schenken ze daar ook biodiesel? Youp? Ik ben naar bed gegaan! Oud? Hans ook om 22 uur. Salut BB

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Chat over de flitserij:
    Ron: volgens mij krijgen buitenlanders geen boete thuis van een snelheidscontrole. afwachten maar
    Guido: Misschien dat 'de mate van' een rol speelt.
    Ron: Nee ze hebben het kenteken register nog niet hiervoor gekoppeld.

    BeantwoordenVerwijderen